Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Euroopan puolustusrahasto (EDF) kutsuu myös PK-yrityksiä

29.4.2024 Yleinen

Euroopan puolustusrahasto (EDF) on julkaissut vuoden 2024 työohjelman. Rahoitusohjelma sisältää paljon mahdollisuuksia myös Kanta-Hämeen puolustusteollisuudelle ja sen alihankkijoille. Vuoden 2024 työohjelma sisältää 6 temaattista ehdotuspyyntöä sekä 2 erityisesti pk-yrityksille suunnattua ehdotuspyyntöä. Työohjelmaan sisältyvät ehdotuspyyntöjen aiheet kattavat keskeisiä puolustusaloja, kuten miehittämättömien maa- ja ilma-alusten sekä turvallisten avaruudessa käytettävien viestintävälineiden kehittämisen.

EDF-rahoituksen keskeiset elementit ja vaatimukset 2024 

  1. Rahoitustuki: Ohjelma tarjoaa taloudellista tukea jopa 100 %:iin hyväksyttävistä kustannuksista. Tuki myönnetään pääasiassa avustuksina ja bonuksina, jotka otetaan huomioon PK-yrityksille sekä keskisuurille yrityksille.
  2. Innovointituki: EDF-ohjelma tarjoaa laajan valikoiman tukitoimia puolustusinnovaatioiden edistämiseksi. Tämä sisältää teknologisia haasteita, liiketoiminnan valmennusta ja rahoitusta sekä yritysten ja sijoittajien välisen yhteydenpidon tukemista.
  3. Kriittiset kohteet: EDF-ohjelma tukee hankkeita, jotka kohdistuvat kriittisiin puolustusalueisiin, kuten hypersonisten ohjusten torjuntaan, miehittämättömien ilmakulkuneuvojen kehittämiseen ja turvallisen avaruusviestinnän edistämiseen.
  4. Seuraavan sukupolven puolustusjärjestelmät: EDF-ohjelma valmistelee maaperää seuraavan sukupolven puolustusjärjestelmille, kuten helikoptereille ja keskikokoisille rahtikoneille.
  5. Konsortiovaatimukset: Rahoituksen hakeminen edellyttää vähintään kolmen jäsenvaltion tai siihen liittyneen maan konsortion muodostamista. Poikkeuksena ovat häiritseviä teknologioita koskevat hakemukset, joissa pienemmät konsortiot ovat sallittuja.
  6. Osallistumisedellytykset: Rahoituksen saajien ja aliurakoitsijoiden on oltava EU:ssa sijaitsevia, ja niiden on oltava EU:n hallintorakenteen alaisia. Huomioon otetaan myös kolmansien maiden valvonta, jotta taataan EU:n turvallisuus- ja puolustusintressit.
  7. Innovointimenetelmät: EUDIS-ohjelma tarjoaa erityistä tukea pienille toimijoille ja innovaattoreille heidän kehityssyklinään aina tuotteen kypsyttämisestä markkinoille pääsyyn asti.

Lisätietoja ja avustusta voi saada myös kansallisista tukipisteistä, jotka auttavat ymmärtämään EDF:n tarjoamat mahdollisuudet ja vaatimukset (Lähde: EU:n Puolustusteollisuusohjelma (EDF))

EDF:n järjestämä kaksipäiväinen infotilaisuus työohjelmasta ja rahoitusmahdollisuuksista järjestetään 28.–29. toukokuuta. Tilaisuuteen voi osallistua sekä etänä että paikan päällä Brysselissä.

Tarkempi ohjelma sekä linkki: https://defence-industry-space.ec.europa.eu/european-defence-fund-info-days-2024-2024-05-28_en